ایزدی، صمد، میرعربرضی، رضا و احمدی جویباری، مریم (1399). تعیین کیفیت درونی و بیرونی برنامهٔ درسی آموزش هتلداری براساس عناصر نهگانهٔ فرانسیس کلاین. برنامهریزی و توسعهٔ گردشگری، 9(3)، 67-81.
بازرگان، عباس (1397). ارزشیابی آموزشی: مفاهیم، الگوها و فرایند عملیاتی. تهران: سمت.
حاجی تبار فیروزجایی، محسن، میرعرب رضی، رضا، رنجبر، حمیدرضا و زال، محمدحسن (1398). ارزیابی کیفیت برنامهٔ درسی دورهٔ کارشناسی ارشد گردشگری گرایش برنامهریزی توسعه از دیدگاه ذینفعان. دوفصلنامهٔ مطالعات برنامهٔ درسی آموزش عالی، 10(20)، 161-185.
حسینی، سیدصادق (1394). ارزیابی وضعیت آموزش راهنمایان گردشگری در ایران با رویکرد ارائهٔ الگوی آموزشی در سطح دانشگاهی. فصلنامهٔ مطالعات مدیریت گردشگری، 9(28)، 115-144.
دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزشوپرورش، رشتهٔ راهنمای گردشگری. بازیابی 17 اردیبهشت ماه 1399 از سایت
http://tve.medu.ir.
رسولزاده اقدم، صمد، میرمحمدتبار، سیداحمد، عدلیپور، صمد و زینیوند، یوسف (1395). فرصتها و محدودیتهای صنعت گردشگری در ایران. مطالعات جامعهشناسی، 9(30)، 63-80.
ساعی همدانی، صدف (1391). ارزشیابی اثربخشی برنامهٔ درسی راهنمایان گردشگری از دیدگاه فراگیران (مطالعهٔ موردی شهر تهران). پایاننامهٔ کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز.
سیف، علی اکبر (1395). اندازهگیری، سنجش و ارزشیابی آموزشی. تهران: دوران.
صدری، عباس (1394). کاردانش. دانشنامهٔ برنامهٔ درسی، محور 6. اجرای برنامهٔ درسی. www.daneshnamehicsa.ir
کرامتی، محمدرضا (1392). ارزیابی برنامهٔ درسی (با نگاه راهبردی). تهران: رشد.
کرسول، جان دبلیو و پلانوکلارک، ویکی (۱۳۹۴). روشهای پژوهش ترکیبی، ترجمهٔ علیرضا کیامنش و جاوید سرایی. تهران: آییژ.
کیامنش، علیرضا (1392). الگوی ارزشیابی سیپ (CIIP). دانشنامهٔ ایرانی برنامهٔ درسی، محور 7 ارزشیابی. www.daneshnamehicsa.ir
محمدی، رضا، فتحآبادی، جلیل، یادگارزاده، غلامرضا، میرزامحمدی، محمدحسن و پرند، کوروش (1391). ارزشیابی کیفیت در آموزش عالی: مفاهیم، اصول، روشها، معیارها. تهران: سازمان سنجش آموزش کشور.
معروفی، یحیی (1396). مراحل ارزشیابی برنامهٔ درسی. دانشنامهٔ ایرانی برنامهٔ درسی، محور 7 ارزشیابی. www.daneshnamehicsa.ir
یونسکو، گروه مشاوران (1398). فرایند برنامهریزی آموزشی. ترجمهٔ فریده مشایخ. تهران: انتشارات مدرسه.
Bahcelerli, N. M., & Sucuoglu, E. (2015). Undergraduate Tourism Students’ Opinions Regarding the Work Conditions in the Tourism Industry.
Procedia Economics and Finance,
26, 1130-1135.
https://doi.org/10.1016/S2212-5671(15)00941-7
Bazargan, A. (2018). Educational Evaluation. Tehran: SAMT. [In Persian]
Buba, E. E. (2014). An Evaluation of Tourism Education in Nigeria’s Higher Institutions.
International Journal of Social and Business Sciences,
8(10), 3441-3447.
https://doi.org/10.5281/zenodo.1132483
Creswell, J. W., & Plano Clark, V. L. (2016). Mixed Methods Research, Translated by Alireza Kiamanesh and Javid Sarai (2015). Tehran: Ayizh. [In Persian]
Hadi, M. (2021). Tourist Guides in Lombok: Responsibilities, Future Career, Education, Need Assessment, and Recommendations for Future Research.
PENAOQ: Jurnal Sastra, Budaya Dan Pariwisata,
2(1), 15-21.
https://doi.org/10.51673/penaoq.v2i1.272
Hajitabar Firouzjaee, M., Ranjbar, H., & Zal, M. (2020). Evaluation of the quality of the curriculum of the master's degree in tourism The trend of development planning from the perspective of stakeholders.
Journal of higher education curriculum studies,
10(20), 161-185.
https://dorl.net/dor/20.1001.1.25382241.1398.10.20.8.8 [In Persian]
Hosseini, S. (2016). Evaluating the Training Condition of Tour Guides in Iran Focusing the Proposal of an Educational Model at University Level.
Tourism Management Studies,
9(28), 115-144.
https://tms.atu.ac.ir/article_2431.html [In Persian]
Izadi, S., Mir Arab Razi, R., Ahmadi juybari, M. (2020). Determining the Internal and External Quality of Hospitality Training Curriculum Based on the Nine Elements of the Francis Klein Pattern.
Journal of Tourism Planning and Development, 9(34), 67-81.
https://dx.doi.org/10.22080/jtpd.2020.17833.3192 [In Persian]
Keramati, M. R. (2013). Curriculum evaluation. Tehran: Roshd. [In Persian]
Kiamanesh, A. (2013). CIIP Evaluation Pattern (CIIP).
Iranian Encyclopedia of Curriculum, Axis 7 Evaluation. www.daneshnamehicsa.ir [In Persian]
Kırlar‐Can, B., Ertaş, M., & Kozak, M. (2021). Understanding the philosophy of tourism education: A perspective study in Turkey.
International Journal of Tourism Research, 23(6), 1112-1125.
https://doi.org/10.1002/jtr.2472
Kusumawathie, P. H., Mohamad, N., & Azam, F. (2017). Application of outcome based curriculum design strategy as an effective mechanism for secondary schools.
European Journal of Special Education Research,
2(6), 22-42.
https://doi.org/10.5281/zenodo.852534
Mahmoud, R. M. (2014). Evaluation of Practical Courses from the Perspective of Students of Faculty of Tourism and Hospitality in the University of Jordan, Aqaba Branch.
Journal of Management Research, 6(2), 162-176.
https://doi.org/10.5296/jmr.v6i2.5189
Marufi, Y. (2017). Curriculum evaluation steps.
Iranian Encyclopedia of Curriculum, Axis 7 Evaluation.
www.daneshnamehicsa.ir [In Persian]
Mcneil, J. D. (2014). Contemporary curriculum: in thought and action. United States: John Wiley & Sons.
Min, J. (2014). The Relationships Between Emotional Intelligence, Job Stress, and Quality of Life Among Tour Guides.
Asia Pacific Journal of Tourism Research, 19(10), 1170-1190.
https://doi.org/10.1080/10941665.2013.839459
Mohammadi, R., Fathabadi, J., Yadegarzadeh, G., Mirza Mohammadi, M. H., & Parand, K. (2012). Quality evaluation in higher education: concepts, principles, methods, criteria. Tehran: National Organization of Educational Testing. [In Persian]
Office of Vocational & Technical-Vocational Education of the Ministry of Education, Tour Guide field, Retrieved on May 6, 2016 from
http://tve.medu.ir [In Persian]
Sadri, A. (2015). Technical-Vocational Education.
Curriculum encyclopedia, axis 6, curriculum implementation.
www.daneshnamehicsa.ir [In Persian]
Saif, A. A. (2015). Educational measurement, assessment and evaluation. Seventh Edition. Tehran: Dooran. [In Persian]
Samarathunga, W., & Jayathilake, B. (2018). Assessment of Regional Tour Guide Training Programmes in SriLanka: Towards Promoting Tourism Education.
SEUSL Journal of Marketing, 3(1), 9-17.
https://www.seu.ac.lk/seusljm/volume3no2.php
Sercek, G., & Oral, B. (2016). Evaluating associate degree tourism curriculum according to the CIPP model.
Journal of Tourism Theory and Research, 2(1), 1-18.
https://doi.org/10.24288/jttr.202831
Shen, H., Luo, J. M., & Lam, C. F. (2015). Evaluating the Quality of Hospitality and Tourism Education in Vocational Institute in China.
International Journal of Marketing Studies, 7(3), 12-18.
https://doi.org/10.5539/ijms.v7n3p12
Taleghani, G. R., Ghafary, A., Asgharpour, S. E., & Bekiai, M. (2014). An Investigation of the Barriers Related to Tourism Industry Development in Iran
. Procedia-Social and Behavioral Sciences,
120, 772-778.
https://doi.org/10.1016/j.sbspro.2014.02.161
Teng, C. C., Horng, J. S., & Baum, T. (2013). Academic perceptions of quality and quality assurance in undergraduate hospitality, tourism and leisure programmes: A comparison of UK and Taiwanese programmes.
Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 13, 233-243.
https://doi.org/10.1016/j.jhlste.2012.06.002
Unesco, Advisory Group (2019). Educational planning process. Translated by Farideh Mashayekh. Tehran: Madreseh. [In Persian]
Weiler, B. & Black .R. (2015). Tour Guiding Research: Insights, Issues and Implications. Channel View Publications.
World Federation of Tourist Guide Association (May 13, 2020). What is a tourist guide?
http://wftga.org